31-10-2017

Nieuws vanuit PA (peuterarrangement)

Op dinsdag 31 oktober zal er een bijeenkomst zijn voor ouders, Thema Verkeer. De bijeenkomst is op het wereldplein van 8.45 uur tot 9.30 uur. U hebt hierover al een brief ontvangen. Ter afsluiting van het thema herfst maken we vrijdag 10 november aan het eind van de ochtend met de peuters een herfstwandeling. We vinden het fijn als alle ouders met ons meewandelen. Noteer de datum vast in uw agenda.

Nationaal schoolontbijt

Woensdag 8 november is het zover: het Nationaal Schoolontbijt! Het thema van dit jaar is “Lekker fit”. Alle kinderen mogen zich die dag ’s ochtends melden in de gymzaal van school voor ‘lekker fit’ ochtendgymnastiek. Daarna gaat iedereen naar zijn/haar eigen klas voor een gezamenlijk ontbijt. Uw kind hoeft van te voren thuis dus niet te eten! De kinderen moeten hun eigen bord, bestek en beker meenemen. Leuk om te laten zien waarvan/waarmee je thuis eet én omdat we zo geen afval hebben na het eten van plastic borden en bestek, leveren we ook nog een positieve bijdrage aan het milieu!

Opening KC macht en regels

Woensdag 24 oktober is het kernconcept macht en regels geopend. Dit werd gedaan door een toneelstukje. Hierin kwam naar voren dat als je met zijn allen wilt spelen, je samen afspraken en regels moet maken. De kinderen gaan hier de komende 4 weken in de klassen mee verder. Ook wordt er aandacht besteed aan het onderdeel verkeer.

Nieuwe collega’s

Vrijdag 3 november werkt juffrouw Esther voor het laatst, zij gaat met zwangerschapsverlof. In deze maanden wordt zij vervangen door juffrouw Angela en juffrouw Susan.

Wie is juf Angela? Nou, ik ben 27 jaar en oorspronkelijk Friezin. Voor mijn studie ben ik op mijn 18e verhuisd naar Groningen en ben daar begonnen aan stijldansen. Een uit de hand gelopen hobby, want na mijn studie ben ik voor de sport verhuisd naar Bussum en kwam ik in het Amsterdamse onderwijs terecht. Hier heb ik zowel in het speciaal onderwijs, als regulier onderwijs in de Bijlmer gewerkt. Na een mooie tijd in Amsterdam besloot ik afgelopen april te verhuizen naar Vlijmen voor de liefde en een nieuwe parttime baan bij uitgeverij Delubas. Ik heb parttime het schooljaar afgemaakt in Amsterdam en ik was erg blij te horen dat ik welkom was als vaste invaller bij Signum. Hiervoor heb ik een vervanging gedaan op de Kruisboelijn. Per 9 november ben ik op donderdag en vrijdag in unit 3. Ik doe de vervanging van juf Esther.
Mochten jullie nog vragen hebben of iets willen melden, kom gerust even langs.
Groet,
Angela

Hallo,

Mijn naam is Susan Wolvers. Vanaf 6 november ben ik elke maandag, dinsdag en woensdag aanwezig als leerkrachtondersteuner in unit 3. Mijn 3 kinderen heten Steef, Sarah en Donna. Ik lees graag een goed boek, ik houd van lekker eten en koken en ik loop graag hard. Verder ben ik enthousiast en heb veel zin om te gaan beginnen.

Tot snel!

Sjors Sportief

Alle kinderen hebben het Sjorsboekje op school gekregen! Hierin staan bijna 400 kennismakingslessen waar aan mee kan worden gedaan. De ideale manier om kennis te maken met de sport en de vereniging. Eén cursus bestaat telkens uit een aantal lessen, deze zijn vaak gratis of er wordt een klein bedrag gevraagd. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich online inschrijven op www.sjorssportief.nl wanneer zij dat willen, dat kan voor één of meerdere cursussen. Alle kinderen t/m 12 jaar maken één keer een eigen Sjors-account en kiezen maar! Er kan gemakkelijk gezocht worden op cursussen in de buurt maar ook op sport. Alle informatie over Sjors Sportief staat op www.sjorssportief.nl en in het Sjorsboekje. Inschrijven voor een cursus kan vanaf 2 oktober 15.00 uur! Vol = Vol

Zoals iedereen inmiddels wel weet, staat er een container op de patio van school waar u uw oude kleding in kunt doen. Voor iedere kilo kleding ontvangt school €0,30. Het geld zal uiteraard besteed worden aan uw kind. Inmiddels is het spaardoel bekend: voetbal goals voor op de speelplaats!! Dus blijf uw oude kleding, lakens, gordijnen en schoenen inleveren. We moeten nog hard sparen om tot aanschaf over te kunnen gaan!!

Konijnen nieuws

Wij hebben weer een mooi schoon hok gekregen dankzij Ecrin en Aya uit unit 3.

Nieuwe collega Kwartiermaker +

We hebben een nieuwe collega bij de verlengde schooldag: Mariska. Daarom kunnen we gelukkig weer meer dan 11 kinderen opvangen. Het maximum aantal kinderen dat we per dag op mogen vangen is 20. Wilt u uw kind een week van tevoren opgeven voor de verlengde schooldag? Dan kunnen wij beter inschatten of er nog plaats is voor uw kind.

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 10 november. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website. Wilt u iets melden in de nieuwsbrief of heeft u er vragen over, kunt u terecht bij juffrouw Kim Cleijn en Kim Olivier.