Nieuwskwartier 4

13-10-2017

Nieuws vanuit PA (peuterarrangement)

Ons nieuwe thema herfst is begonnen. Gepraat over het weer, regen, paraplu en laarsjes. Alle bomen laten nu hun blaadjes vallen en worden kaal. Er is ook veel wind. Ook liggen er kastanjes en eikels op de grond. Daar zijn wij lekker mee aan het spelen. We hebben ook al een kastanje geproefd. Volgende week hebben wij herfstvakantie. Wij zien jullie weer op maandag 23 oktober. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en Djardayno veel plezier in unit 1.

Mediatoren

Vrijdag 6 oktober was het een spannende ochtend voor 10 leerlingen uit unit 3. Zij kregen te horen of ze hun mediatorendiploma hadden gehaald. En dat hadden ze! Deze 10 leerlingen zijn het komend schooljaar onze mediatoren en ze gaan proberen om conflicten op te lossen van unit 2 en 3. Ze zijn herkenbaar door een bandje die ze omhebben en foto’s die naast het digibord hangen op het wereldplein. Ook hangen bij de units een rooster. Wij wensen ze veel succes!!

Kinderboekenweek 2017

Van woensdag 4 oktober tot zondag 15 oktober is de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was: “Gruwelijk eng!” Deze week hebben we extra aandacht besteed aan lezen en op welke leuke manieren je om kan gaan met boeken. Er is voorgelezen door begeleiders, ouders en kinderen. We hadden zelfs voorleeskampioenen, zij konden het beste voorlezen van hun unit/level. Ook hadden we een schrijfwedstrijd gehouden. Per thuisgroep mochten kinderen zelf een einde bedenken van een verhaal. Er zijn hele leuke, creatieve, spannende en mooie verhalen geschreven. Deze kinderen hadden de leukste verhalen of tekeningen gemaakt.

Sjors Sportief

Alle kinderen hebben het Sjorsboekje op school gekregen! Hierin staan bijna 400 kennismakingslessen waar aan mee kan worden gedaan. De ideale manier om kennis te maken met de sport en de vereniging. Eén cursus bestaat telkens uit een aantal lessen, deze zijn vaak gratis of er wordt een klein bedrag gevraagd. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich online inschrijven op www.sjorssportief.nl wanneer zij dat willen, dat kan voor één of meerdere cursussen. Alle kinderen t/m 12 jaar maken één keer een eigen Sjors-account en kiezen maar! Er kan gemakkelijk gezocht worden op cursussen in de buurt maar ook op sport. Alle informatie over Sjors Sportief staat op www.sjorssportief.nl en in het Sjorsboekje. Inschrijven voor een cursus kan vanaf 2 oktober 15.00 uur! Vol = Vol

Lever je oude/te kleine kleding, lakens, gordijnen, knuffels of schoenen in op school. Ook dit schooljaar zullen wij weer, middels de kleding inzamelactie van Bag2School, kleding inzamelen. Per kilo ontvangt school €0.30. De opbrengst zal besteed worden aan onze kinderen!! BEDANKT ALVAST VOOR UW HULP!!

Konijnen nieuws

Josje en Lotje doen ook mee aan de Kinderboekenweek!

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 27 oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website.