Nieuwskwartier 3

29-09-2017

Nieuws vanuit PA (peuterarrangement)

Het thema welkom is nu voorbij. Nog gepraat over hoe je eruit ziet, de een heeft bruin haar de ander is blond of heeft zwart haar. Wat heb je zelf? Ben je een jongen of een meisje? Wij willen u vragen of u uw kind even wil afmelden als hij/zij ziek is of niet kan komen. Volgende week zijn wij elke ochtend open. De peuters kunnen elke dag komen spelen. Ons volgende thema wordt herfst. Amine en Djardayno worden binnenkort 4 jaar en gaan dan naar Unit 1. Wij wensen ze veel plezier!

Kinderboekenweek 2017

Van woensdag 4 oktober t/m zondag 15 oktober is het tijd voor de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: Gruwelijk eng! Op school besteden we hier ook veel aandacht aan, omdat lezen goed is voor de taalontwikkeling van uw kind. Ook willen we u er graag bij betrekken. Op woensdag 11 oktober kunt u luisteren naar alle voorleeskampioenen van onze school. Dit is op het wereldplein van 12.00u – 12.25u. Op donderdag 12 oktober laten kinderen hun zelfverzonnen einde van een verhaal horen. Ook dit vindt plaats op het wereldplein van 14.00u – 14.25u. Daarna sluiten we al dansend de Kinderboekenweek af.

Staking 5 oktober

Op klasbord heeft u al kunnen lezen dat alle medewerkers van de Kwartiermaker gaan staken. Dit betekent dat uw kind niet naar school kan. Uw kind heeft een brief meegekregen met meer informatie over eventuele opvang. Voor vragen kunt u terecht bij Kim Cleijn.

Mediatoren

Donderdag 21 september zijn we gestart met de mediatorentraining. Dit betekent dat er 10 leerlingen uit unit 3 worden opgeleid tot mediator. Zij krijgen training in het oplossen van conflicten. Meer foto’s en informatie leest u in de volgende nieuwsbrief.

Afsluiting KC binding

Gisteren was de afsluiting van het kernconcept binding. Door de school heen waren er werkjes te zien die de kinderen hebben gemaakt. Ook hangt er in de gang bij unit 2 een kast. Hierin worden werkjes van kinderen tentoongesteld.

Wecycle actie

Denken jullie aan de spullen voor de wecycle actie!! De actie duurt tot 17 november en als we meer dan 75 kleine apparaten inleveren kunnen we een leuke prijs verdienen. Voor meer informatie kunt u terecht bij juffrouw Esther (unit 3, wereldplein).

Gezonde leefstijl

KC de Kwartiermaker wil graag, samen met de GGD Hart voor Brabant, aandacht besteden aan het belang van een gezonde leefstijl. Hier hoort ook een gezond gewicht bij. Een gezond gewicht zorgt er voor dat uw kind zich prettig voelt, lekker kan bewegen en daardoor ook beter presteert op school. Daarom wordt uw kind door juffrouw Angela gemeten en gewogen. Dit wordt in week 40, op school tijdens de gymnastiekles gedaan. Zijn er twijfels over het gewicht van uw kind, dan zullen wij dit met de ouders bespreken. Als u vragen heeft kunt u ze stellen aan juffrouw Kim of juffrouw Angela.

Sjors Sportief

Alle kinderen hebben het Sjorsboekje op school gekregen! Hierin staan bijna 400 kennismakingslessen waar aan mee kan worden gedaan. De ideale manier om kennis te maken met de sport en de vereniging. Eén cursus bestaat telkens uit een aantal lessen, deze zijn vaak gratis of er wordt een klein bedrag gevraagd.
Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich online inschrijven op www.sjorssportief.nl wanneer zij dat willen, dat kan voor één of meerdere cursussen. Alle kinderen t/m 12 jaar maken één keer een eigen Sjors-account en kiezen maar! Er kan gemakkelijk gezocht worden op cursussen in de buurt maar ook op sport.
Alle informatie over Sjors Sportief staat op www.sjorssportief.nl en in het Sjorsboekje.
Inschrijven voor een cursus kan vanaf 2 oktober 15.00 uur! Vol = Vol

Lever je oude/te kleine kleding, lakens, gordijnen, knuffels of schoenen in op school. Ook dit schooljaar zullen wij weer, middels de kleding inzamelactie van Bag2School, kleding inzamelen. Per kilo ontvangt school €0.30. De opbrengst zal besteed worden aan onze kinderen!! BEDANKT ALVAST VOOR UW HULP!!

Konijnen nieuws

Ook Josje en Lotje doen mee met thema "Binding" Ze eten altijd samen uit een bakje.

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 13 oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website.