Unit 3

Unit 3 bestaat uit twee thuisgroepen met kinderen van level 6, 7 en 8.

In unit 3 vormen leerlingen uit verschillende leerjaren samen één unit op KC de Kwartiermaker. Zij werken groepsoverstijgend in een unit van ongeveer vijfendertig kinderen.De focus in unit 3 ligt op het inzichtelijk en praktijkgericht leren. Onderzoeken en oplossingen bedenken zijn hierbij belangrijk. In onze unit werken twee leerkrachten en een leerkrachtondersteuner die samen verantwoordelijk zijn voor het onderwijs.

Kinderen die onderwijs volgen volgens het unitonderwijs zijn zelfstandig en weten wanneer ze de leerkracht om hulp kunnen vragen. De leerlingen werken samen en de leerkrachten en leerkrachtondersteuner ondersteunen deze manier van werken. Daarbij wordt er minder gepest en ruzies worden door de leerlingen zelf opgelost met hulp van leerlingen die als mediator functioneren.

De begeleiders...

Juf Dirma