Unit 2

In unit 2 vormen leerlingen uit verschillende leerjaren samen één unit op KC de Kwartiermaker.  Er is één thuisgroep met kinderen van level 3 en één thuisgroep met kinderen van level 4 en level 5. In onze unit werken vier leerkrachten en twee onderwijsassistenten die samen verantwoordelijk zijn voor het onderwijs.

Het accent in level 3 ligt op het leren lezen, leren schrijven en rekenen tot 20. De focus in level 4/5 ligt op het voortgezet leren, automatiseren en inoefenen.

Als doorgaande lijn staat er telkens één Kernconcept centraal.

We werken met De Vreedzame School. De unit en de school worden als een leefgemeenschap beschouwd. De kinderen voelen zich gehoord en gezien, uiten hun mening, kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor de verschillen tussen mensen.

De begeleiders...

Juf Sonja