Unit 1

In unit 1 vormen leerlingen uit verschillende leerjaren samen één unit op KC de Kwartiermaker.  Er zijn twee thuisgroepen. In beide thuisgroepen zitten kinderen van level 1 en level 2. En gedurende het hele schooljaar stromen nieuwe leerlingen in. In onze unit werken vier leerkrachten en twee onderwijsassistenten die samen verantwoordelijk zijn voor het onderwijs.

Als doorgaande lijn staat er elke 4 weken één Kernconcept centraal. En binnen dit thema zorgen we in unit 1 voor allerlei verschillende activiteiten waarin rekenen, taal, maar ook knutselen, motoriek en muziek terugkomen.

We werken met De Vreedzame School. De unit en de school worden als een leefgemeenschap beschouwd. De kinderen voelen zich gehoord en gezien, uiten hun mening, kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor de verschillen tussen mensen.

De begeleiders...

Juf Mariëlle