Wish

WISH staat voor weerbaarheid in 's Hertogenbosch. Het is preventief programma, speciaal gemaakt voor leerlingen uit level 6. Door middel van theorie en praktijklessen leren kinderen te ontdekken wat ze wel en niet fijn vinden. We praten over thema's als: stevig staan, grenzen aangeven, lichaamstaal, pesten en hulp te vragen. Daarnaast besteden we aandacht aan groepskracht en groepsdruk.

Op onze school zijn er twee begeleiders opgeleid tot wishtrainers. De komende weken geven zij de praktijklessen aan de meisjes. Voor de jongens is er een trainer van buitenaf: Sjaak van der Heijden. Tijdens de praktijklessen leren de kinderen manier om op een goede manier voor zichzelf of een ander op te komen.
Er komen ook fysieke spelletjes voorbij, dit wordt allemaal goed begeleid door de trainer.

Tijdens praktijkles 8 laten de kinderen samen zien aan ouders/verzorgers en de unit,  wat ze hebben geleerd tijdens de wishtrainingen. Zij presenteren zelf hun eigen proces.

De lessen die de kinderen leren, nemen ze mee naar de volgende groepen.

Klik hier als u wilt kijken op de website over Wish.

Voor vragen kunt u terecht bij juf Esther.

Gespreksonderwerpen

Stevig staan